luni, 27 aprilie 2009

Spune NU



“....m-a pus tata sa-i s........... .... , dupa aceasta ma trimitea sa ma spal pe dinti, in gura si pe maini”. “Faceam asta pina curgea ceva alb..." Este declaratia socanta a unei copile de doar opt ani si trei luni. De cand era la gradinita a fost supusa unor abuzuri sexuale de catre tatal sau. O poveste cutremuratoare care din nefericire este si povestea multor altor copii de aceiasi varsta. O poveste care sfideaza normalitatea si inocenta copilariei. Copila despre care va vorbim este internata acum intr-o sectie de neuropsihiatrie infantila, impreuna cu mama ei, iar cel care a abuzat-o, adica tatal este liber, acasa.
Legislatia in astfel de cazuri este extrem de permisiva, iar consecintele ce decurg sunt dezastruoase pentru dezvoltarea normala a unui copil. Justitia, in astfel de cazuri, pune in balanta cuvantul copilei cu cel al tatalui si nu da prioritate interesului suprem al copilului, care ar trebui sa primeze.
Ministerul Justiţiei susţine că s-a “renunţat la reglementarea incestului ca infracţiune distinctă, fiind preferată prevederea ipotezelor de incest regăsite cel mai frecvent în practica judiciară ca forme agravate ale unora dintre infracţiunile la viaţa sexuală”. În plus, potrivit aceleiaşi instituţii, “la nivelul comisiei pentru elaborarea Codului Penal s-a apreciat că nu sancţiunile de natură penală constituie cea mai adecvată metodă de combatere a fenomenului, ci mai degrabă un sistem de măsuri de natură medicală şi socială, incestul având la bază mai ales factori de ordin patologic”.
Haideti sa ne implicam in actiunea asta,trimiteti mai departe ,dar inainte semnati petitia ; trebuiesc stranse 250.000 de semnaturi cate 5 .000 din fecare judet minimum .La urma urmei este vorba de viitorul unor copii,copii carora le este furata copilaria si tot ce au mai inocent si frumos ! Implicati'va, semnati,si trimite'ti mai departe ! Trebuie sa ne facem auziti cumva !


E ca un mic forward, e un mesaj pe care il dau mai departe, pentru ca mi se pare monstruoasa situatia avand in vedere ca alternativa sta in mainile noastre. Sunt pur si simplu unele lucruri carora le putem spune Nu.
Spune NU!



__._,_.___

Un comentariu:

Petrisor spunea...

Ce e in loc de puncte-punctele alea?

Lista mea de bloguri